Byg legeplads til dine børn hjemme i haven

23 november 2020 Astrid Pedersen

Er du træt af hver eneste dag at skulle bruge timer på at ledsage dit barn til og fra legeplads, holde øje med det mens det leger, og måske skulle stå i kø med barnet for at det kan få lov at bruge de mest populære lege redskaber? Så kan du med fordel bygge en legeplads hjemme i haven.

Hvordan bygger jeg en legeplads i haven?

Det behøver hverken at være dyrt, tidskrævende eller besværligt at bygge en fin legeplads til børnene hjemme i jeres egen have. Det er selvfølgelig en stor fordel hvis du på forhånd har målt haven op og ud fra havens dispositioner dannet dig en idé om hvorledes legepladsen skal være udformet.

Samtidig er det smart at kende jordbunds forholdene i haven, og sørge for at gyngestativ, legetårn, rutsjebane, legehus og lignende kan opstilles på forsvarlig vis. Ønsker du at anlægge en sandkasse skal du undersøge om jorden er forurenet. I så fald kan det nemlig anbefales at du i stedet for at grave ud til en sandkasse anskaffer en flytbar en af slagsen, med bund og låg.

Der er under ingen omstændigheder nogen grund til at du selv giver dig i kast med at bygge gyngestativ, klatretårn eller legehus. Der findes nemlig masser af udendørs lege redskaber som kan erhverves såvel online som i fysiske forretninger hvor du kan få lov at se varen før du køber.

Når du køber færdige lege redskaber til udendørs brug kan du samtidig sikre dig at der er garanti på varen, og at den lever op til samtlige krav og standarder hvad angår sikkerhed og holdbarhed. Så med mindre du er en habil gør det selv mand eller faglært håndværker kan det tilrådes at du køber dine lege redskaber hos en forhandler.

Få mere inspiration til opførelse af legeplads på husblog.dk

Flere Nyheder