Hvem kan få tilbudt en alkoholbehandling?

07 oktober 2020 Astrid Pedersen

Alle, som har et problem med indtag af alkohol, kan få tilbudt hjælp. Du behøver ikke at være inkarneret alkoholiker med sygdoms tegn eller et ekstremt højt mangeårigt forbrug af alkohol for at kunne få glæde af en alkoholbehandling. På et misbrugscenter vil du kunne få det samme tilbud om behandling uanset om du er i starten af dit alkoholmisbrug eller om du har befundet dig deri igennem mange år.

Hvis du føler at du har et problem med afhængighed, og det kommer til udtryk i et overforbrug af alkohol, er det faktisk bedst at sætte ind så tidligt som muligt. Er du på et sted hvor du stadig er i stand til at erkende dit problem er det faktisk nu du skal rykke. Et alkoholmisbrug vil nemlig kun eskalere, og på et tidspunkt ødelægge såvel din selv erkendelse som din dømmekraft. Og så er det ikke sikkert at du vil være i stand til selv at opsøge den nødvendige hjælp.

Hvor kan jeg komme i alkoholbehandling?

På Behandlingscenter Stien kan du få tilbudt alkoholbehandling efter Minnesota modellen. Behandlingscenter Stien er et dansk misbrugscenter med speciale inden for behandling af alkoholisme og andre former for afhængigheds relaterede misbrug.

Når du henvender dig til Behandlingscenter Stien med henblik på en alkoholbehandling vil du blive vurderet af læger og andet sundheds fagligt personale. Hvis det er nødvendigt vil du forud for selve behandlings forløbet gennemgå en afrusnings procedure som typisk strækker sig over nogle dage. Dette for at sikre at giftstofferne er ude af dit system førend den afvænnende behandling påbegyndes.

Her efter vil du blive indlogeret på centeret og indgå i gruppeterapi, lige som du vil blive tilbudt individuelle samtale sessioner. Et behandlings forløb strækker sig typisk over fem uger hvorefter du vil få tilbudt opfølgende møder og samtaler, som skal forebygge tilbagefald. Læs mere om behandling af alkoholmisbrug på behandlingscenter-stien.dk

Flere Nyheder