Kan et lakeret trægulv repareres med en gulvafslibning?

24 september 2020 Camilla Skøtt

Har du et flot, lakeret trægulv, der har fået en skade eller to, og overvejer du nu, om det kan lade sig gøre at reparere det? Det er et spørgsmål med et enkelt svar, og vi har det til dig, hvis du læser med her.

For at svare på spørgsmålet om, hvor vidt det er muligt at reparere et lakeret trægulv, har vi allieret os med en landsdækkende gulvvirksomhed, der lever af at sætte gulve i stand (https://gulvkanonen.dk/). 

Desværre for dig, der har et skadet trægulv med lak, kan det ikke lade sig gøre at reparere det. Ikke pletvis i hvert fald. Vil du skaderne til livs, er du nødt til at slibe hele gulvet, så der ikke kommer synlige overgange fra den gamle til den nye lak.

Et olieret gulv kan repareres

Drømmer du om et trægulv, hvor du lettere kan reparere små skader – og skal du alligevel have slebet lakken af dit nuværende gulv, så kan du med fordel overveje at give det olie i stedet.

Med et olieret gulv er det nemlig muligt at lappe på enkelte steder, uden at det kan ses. Her kan du slibe små områder og give det ny olie, ligesom du på kontinuerlig basis kan give særligt udsatte områder plejeolie.

Vil du holde dit olierede gulv så rengøringsvenligt som overhovedet muligt, er det en god idé, hvis du giver hele gulvet en ny oliebehandling med plejeolie mindst én gang om året. På den måde holder du brædderne mættet, så spildt væske ikke kan trænge ned. Når det er sagt, skal du nu stadig være forholdsvis hurtigt med kluden, hvis du eller andre spilder noget på et olieret gulv. Alternativt risikerer du, at pletten suger ned i træet og danner en misfarvninger.

Er du usikker på, om dit gulv kan repareres, så kontakt din lokale gulvmand.

Flere Nyheder