Professionel gulvafslibning – når du vil slitagen til livs

26 november 2020 Astrid Pedersen

Er din bolig belagt med et ægte trægulv? Så oplever du sikker at det visse steder er begyndt at synes noget trist og affældigt i overfladen. Du går måske og overvejer om det er på tide at skifte gulvet ud med et nyt et af slagsen, eller med en anden type gulv beklædning. Men så langt behøver du slet ikke at gå. Gulvet kan nemlig efter al sandsynlighed blive rigtig flot igen med en gulvafslibning.

Hvorfor få foretaget en gulvafslibning?

En gulvafslibning er for dig som ønsker smukke og skinnende trægulve i stedet for de slidte og matte af slagsen. Du behøver nemlig slet ikke at skifte dine trægulve ud bare fordi de er blevet noget flossede og nussede i overfladen.

Langt de fleste små skavanker, som opstår når et trægulv bliver slidt ved almindelig daglig brug, kan nemlig udlignes ved en effektiv og grundig gulvafslibning. Det kan for eksempel dreje sig om de slidspor som fremkommer når støv og skidt trædes ned i træværket og indlejres i dets overfladiske fibre. Disse vil fremstå som en grålig mat film i gulvets overflade der hvor det betrædes hyppigst – for eksempel foran dørene i stuer og værelser, eller rundt om familiens spisebord.

Et andet tegn på at dit gulv kan trænge til en gulvafslibning er at det mister sine vand afvisende egenskaber. Så vil spildte væsker lynhurtigt suges op i de indtørrede træfibre og danne grimme skjolder og pletter som ikke kan vaskes bort. Og endelig er der de misfarvede plamager skabt af solens skarpe uv stråler. Dette fænomen kaldes for solfalming og giver anledning til gulnen af især de lyse sæbe behandlede gulve.

Til alt held stikker disse skønhedspletter sjældent meget dybere end en millimeters penge og kan derfor sagtens fjernes ved en gulvafslibning. Du kan få et tilbud på en professionel gulvafslibning via https://gulvafslibning-priser.dk/ 

Flere Nyheder