Valg af efterbehandling

31 marts 2021 Maya Hindsberg

Gulvafslibning og efterbehandling er to ting, der går hånd i hånd. Du kan ikke slibe dit gulv, uden også at skulle efterbehandle det. Det kan dog godt være lidt af en jungle at finde rundt i, hvad der vil være det bedste valg for dit gulv. Heldigvis er der firmaer som gulvkanonen.dk, som er glade for at hjælpe dig med rådgivning og sparing, når du hyrer dem, så du kan finde ud af, hvad der passer bedst til dine behov. 

Når du skal overveje, hvilken efterbehandling, er der tre ting, du skal kigge på. Den første er, hvilket udseende du ønsker. Vil du gerne have et mat gulv? Skal det være lyst, mørkt, hvidt, rustikt osv. Det andet er, hvor slidstærkt i har brug for, det er. Hvis i har en livsstil, som slider meget på gulve, mindsker det valgene ift. udseende, og til sidst er der, hvor meget vedligeholdelse, der vil være med gulvet ift. at holde efterbehandlingen, og hvor ofte du skal vaske gulvet.

Lakbehandlingen 

Hvis du vælger at efterbehandle dit gulv med lak, står du med en virkelig slidstærk overflade, som oven i købet er virkelig let at rengøre. Det er altså et godt valg, hvis du f.eks. har små børn eller dyr, som vil slide meget på gulvet. 

Du kan lakere dit gulv på forskellige måder, og alt efter hvordan du vælger at få det gjort, vil du stå med et gulv, der har en blank, halvblank eller en hel mat overflade. Uanset hvad du vælger, vil de dog alle være nemme at holde.

Det er dog ikke det eneste valg. Du skal også vælge om du vil behandle med naturlak eller hvid lak. Med naturlak bevarer du gulvets naturlige farve og synlige træstruktur. Hvis du vælger hvid lak, får du et lysere gulv. Det er dog, uanset dit valg, muligt at se træets struktur.

Flere Nyheder